mentale behandlingsformer

Mindfulnesskursus

Næste kursus starter den 17/9 kl 19.00-20.30.
Læs mere om det her på siden eller kontakt Susanne på 20809909.

Mindfulness til alle

Vi tilbyder både mindfulnesskursus for børn, unge og voksne, og på både blandede hold og på rene mandehold.
Det er kurser der passer til både begyndere og øvede. Mindfulness kan nemlig udvikles hele livet, med nye erkendelser hver gang man dykker ned i dette univers.
Susanne tilbyder også individuelle forløb, der tilrettelægges efter dine ønsker og som er coaching ud fra mindfulness principperne.

I helhedsHUSET arbejder Susanne med mindfulness for voksne og unge. Holdene der er udbudt lige nu er voksenhold – for spørgsmål vedr. teenage eller børnehold kontakt Susanne på 20809909.

Jeg har et M/K hold i gang nu og starter den 17/9 et nyt holdhold: tirsdage kl 19.00-20.30.

Mindfulnessøvelse

Hvis du vil øve din mavefornemmelse og indre ro, så har jeg skrevet et lille blogindlæg med en guidning til netop det.
Find indlægget her, og gå igang med det samme.

Mindfulness

Mindfulness er en måde, at forholde sig til sig selv og livet på. Du lærer nogle principper for et liv uden stress, angst og bekymring – men et liv i nærvær og ro. Du lærer også, at mediterer efter guidede meditationer og får bl.a. viden om, hvad det betyder for krop og sind, at trække vejret rigtigt.

Mindfulness og meditation forebygger stress, angst og overbelastning – og så afhjælper det tankemylder, bekymring og utilfredshed.
Det fordre bevidst nærvær – så du lever i nuét og samtidig gør træningen det lettere at takle dine udfordringer – store som små.
– og så giver mindfulness dig en venlig og accepterende holdning overfor dig selv og andre mennesker, plus mere glæde i hverdagen.

KÆRE MAND – mit nuværende hold er 50% mænd og 50% kvinder. Jeg opretter gerne et rent mandehold – kontakt mig hvis du er interesseret i det, så skriver jeg dig op. 

Evidens i mindfulness

Der er mange evidensbaserede undersøgelser, der underbygger alt det mindfulness kan og herhjemme har bl.a. Henning Daverne og hjerneforsker Troels Kjær lavet en undersøgelse, der dokumenterer hvad mindfulness gør for krop og sind..

Træning af hjernen

Gennem mindfulness træner du hjernen, så den fungere bedre. Mindfulness er for hjernen, hvad fysisk træning er for kroppen! Du kan simpelthen optimere hjernens aktivitet og samtidig skabe indre ro… og 12 minutter om dagen er nok!

Udover at styrke hjerneaktiviteten, giver træningen større lykkefølelse, hvilket kan måles i hjernen, da den frigiver flere af de hormoner der skaber lykke og glæde. Mindfulness afhjælper følelsen af utilstrækkelighed, mindsker bekymringer og tankemylder og giver følelsen af, at have mere tid til rådighed. Og så lærer du at takle dine udfordringer på en god måde. Du lærer redskaber, til at tænke mere klart i svære situationer, slippe følelser som stress, angst og nervøsitet, og i stedet opleve flere øjeblikke med større selvværd plus dybere ro og stilhed, også når der er uro omkring dig. Det betyder at du får balance i livet.

Indhold på vores mindfulness forløb

I træning indgår der guidede meditationer og mindfulness aktiviteter som f.eks. vejrtrækningsøvelser og andre nærværsøvelser plus undervisning i teori og praksis i forbindelse med mindfulnessprincipperne.

Med en instruktør bliver det lettere at opnå alle fordelende ved mindfulness, som du – når du har lært det – kan praktiserer på egen hånd… og så er det noget man kan blive ved med at lære mere af hele livet.

Så uanset om du ønsker følelsen af mere tid, mindre stress, mindre angst eller større nærvær, så inviterer vi dig ind i et univers af opmærksomhed og nærvær i mindfulnessen.

Prisen for 9 ugers træning er 1975 kr incl. ugentlige motiverende mails med lydfiler til egentræning.

Se den grønne boks for booking af det hold, der er opslået på nuværende tidspunkt. Der vil max være 8 personer på holdet.

Kontakt os på 71 969 909 for info om børnekursus, individuel mindfulnesstræning eller mindfulness coaching. Du kan også booke en tid online, vælg den behandling der matcher dit behov, og se pris ud for hver behandling.

Guidede meditationer

På mindfulnessholdene eller ved individuel mindfulness-coaching får du lydfiler med guidede meditationer, bl.a. en bodyscan, som du kan bruge hjemme og du kan finde mange forskellige guidedemeditationer på youtube, hvor du også kan finde mindfulness musik. Det er dog ikke alle der er gode – så vælg dine guidede meditationer med omhu, hvis du går i gang selv.

Susanne starter mindfulnesskurser op 2-3 gange om året.
De næste kurser kan bookes på de grønne knapper herover, eller ring/sms 20809909.

HER EN AF DE DEJLIGE MAILS VI FÅR FRA KURSISTER:

Jeg vil takke for et fantastisk kursus, som har været medvirkende til, at forandre min tankevirksomhed/livsanskuelse og mindske mine stress-symptomer 🙂

Jeg har været meget tilfreds med Susannes undervisningsmetode – hun er enormt dygtig til at formidle og forklare begreberne bag mindfulness-principperne i et let forståeligt sprog. Derudover synes jeg, det er rigtig godt, at Susanne inddrager egne erfaringer og fortæller om personlige oplevelser – det gør undervisningen levende og nærværende. Som kursist føler man sig tryg og tør åbne op.

Der er en god balance mellem selve undervisningen og meditationsdelen, og personligt er jeg nu blevet så interesseret i principperne bag mindfulness, at jeg ønsker at uddybe min viden.

Mine forventninger til kurset var først og fremmest at få nogle redskaber til at mindske mit tanke-kaos og stress-symptomer, og så ville jeg gerne lære at meditere. Min viden om selve mindfulness-begrebet var meget begrænset – så jeg kan kun sige, at mine mål og forventninger til kurset er blevet indfriet 🙂

Jeg er MEGET interesseret i at deltage i Susannes mindfulness kurser fremover – og jeg har anbefalet det til venner og familie 🙂 og anbefaler det også til dig som læser dette.

VH Jette

Mindfulness er:

– at leve i nuét og være tilstede i det du gør – i stedet for at leve i fortid eller fremtid
– at lære at være nærværende, accepterende og ikke-dømmende
– at have en positiv og åben holdning til dig selv og andre

Vi vil inviterer dig til at arbejder med din opmærksomhed, sammen med os!

Jeg kan lære dig mindfulness:

helhedsHUSET ligger på Tåsinge lige udenfor Svendborg på Sydfyn, ud til hovedvej A9 med gode  – og gratis – parkeringsmuligheder.

I helhedsHUSET har vi en holistisk helhedstanke om at krop og sind hænger uløseligt sammen i forhold til vores sundhed og trivsel.

“Mødet med mindfulness har ændret mit liv.
At lære en anden måde at møde mine udfordringer på igennem mindfulnessprincipperne, og at bruge 12 minutters meditation næsten dagligt, er de vigtigste ting i mindfulnessen for mig… -og jeg elsker at undervise i netop det!”

Susanne Gregersen

helhedsHUSET