Psykoterapi

Psykoterapi handler om at hjælpe mennesker ud af livets vanskelige perioder og er en vej til at komme videre, når livet gør ondt eller synes meningsløst.

Hvad er psykoterapi?

Psykoterapi er samtaleterapi og der er forskellige grene med specialer og ekspertområder. Fællesnævneren er, ved hjælp af samtaler, at fokuserer på først at identificere og derefter at ændre de mekanismer og mønstre, der ligger bag symptomerne.
Fokus er at italesætte og arbejde med de tanker, følelser, handlinger og hændelser, der gør, at man for eksempel bliver stresset, er trist eller føler angst.

Med andre ord handler psykoterapi om at støtte og hjælpe mennesker med at få indsigt i og forståelse for deres problemer for derefter at give dem de værktøjer, de har brug for, til at fungere bedre i hverdagen og få en højere livskvalitet.

Hvorfor gå i terapi?

Der kan være mange forskellige grunde til at gå i psykoterapi. De fleste mennesker opsøger en psykoterapeut, fordi der er noget i deres liv, som går dem på og forringer deres livskvalitet. Det kan være, at de slås med angst, OCD (tvangstanker), depression, stress, mindreværd, generthed eller mobning. De kan også have haft en traumatisk oplevelse, have brug for hjælp til at komme videre i livet eller vil lære mere om sig selv.
Psykoterapi foregår oftest individuelt, men mange psykoterapeuter hjælper også par og familier.

For nogle går processen hurtigere end for andre, og behandlingens længde er individuel.

Bestil online på en af de grønne knapper herover. Se prisen for behandlingen i oversigten under onlinebookingen.

Følgende behandlere tilbyder psykoterapi