Hvem bliver presset og stresset?
Mange føler sig presset, men tror at de bare skal tage sig sammen eller er bange for at vise, hvordan de egentlig har det, fordi de tror stress betyder svaghed. Mange tror fejlagtigt at stress er et tegn på, at de er for nærtagende eller sensitive. Men mennesker med stress og pres er bare mennesker, der har været stærke rigtig længe! Det er oftest dem, der går mest op i deres arbejde, går op i andres ve og vel.
Vi inviterer dig til dette anderledes forløb, som mikser alt det bedste fra flere behandlere. Så kan du komme hele vejen rundt om stress og pres, og ind i mere energi, ro og overskud. Du kan komme tilbage i balance!
“Jo før du gør noget ved din udfordring – stor som lille – jo før er du dig sev igen og jo mindre skadevirkninger er der på krop og sjæl”
Hvad er stress?
Stress er en naturlig og biologisk mekanisme i kroppe . Den er til for, at vi kan (eller engang kunne) overleve. I vores moderne samfund er der mange stressorer, der får denne mekanisme i kroppen til at overreagerer.
Stress opstår, når det vi tænker, føler eller oplever, er i konflikt med vores mål, evner og værdier. Det kan være i arbejdslivet, i privatlivet eller i vores egne tanker.
Et forløb til dig, der vil undgå stress og pres
Måden at lave dette forløb til stresshåndtering er nyt og anderledes tænkt. Vi trækker på flere forskellige fagpersoners erfaringer samtidig. I et fællesskab af dygtige behandlere hæves kvaliteten igennem det tværfaglige arbejde. Vi tager det bedste fra kostvejlederne og kropsterapeuterne, det bedste fra mindfuldnessen, det bedste fra stresscoachen og psykoterapeuten og det bedste fra gruppeterapien og forstærker det med øvelser og hjemmetræning.
Dette er en helhedstanke, og en forståelse for, at det kan være svært selv at rumme, at finde oplysninger om kost, behandling, motion og mental sundhed. Det skal der vejledning og støtte til, så det for den enkelte er en varig løsning på deres stress udfordring.
Evidens for gruppeforløb og mindfulness… det virker!
Forskning og mange undersøgelser tager ikke fejl. At det er en god ide at melde sig til et forløb, hvis man har stress, er der flere forskere og psykologer, der er enige om. Og at mindfulness hjælper især mod stress, er der også adskillige forsøg der bekræfter, både i udlandet og i Danmark.
Anbefaling fra stresslæge
Danmarks førende stress-læge, Bo Netterstrøm, anbefaler i sin bog “Kort og Godt om Stress” mindfulness og meditation til stressramte. “Forskningen viser, at mindfulness-forløb har en positiv virkning på stressramte. Dansk forskning har derudover vist, at mindfulness-forløb kombineret med stresshåndterings-samtaler hos professionelle behandlere både har virkning for den stressramtes helbred og for, hvor hurtigt man kan vende tilbage til arbejdet”, fortæller Netterstrøm.